Lydoptagelser


Det er i dag for mange kunstnere vanskeligt at få musik udgivet gennem de etablerede pladeselskaber. Til gengæld er det nemt og relativt billigt selv at udgive musik.


Inden optagelse skal der findes et egnet koncertlokale f. eks. en Kirke. Jeg hylder princippet om enkelhed og anvender få men de bedste mikrofoner. Det vigtigste ved akustiske optagelser er mikrofonernes kvalitet og placering. Jeg bruger primært mikrofoner fra Brüel&Kjær(DPA), men har også mikrofoner fra Neumann, AKG og Sennheiser.

Hvis optagelsen foregår i de rigtige akustiske omgivelser behøves ingen eller kun lidt efterbehandling af optagelsen. Jeg tilstræber mindst mulig efterbehandling af optagelsen. Optagelse, editering og eventuel efterbehandling foregår digitalt.


1. Cd-udgivelser
Jeg kan på mit eget pladelabel ProRecords hjælpe musikere, kor, ensembler m.v. med at udgive en Cd - fra indspilning, editering, mastering, design og trykning til ansøgning og afregning med NCB (ophavsrettigheder).
Trykning af Cd’erne – min. 500 stk. - foregår på fabrik. Jeg samarbejder med en professionel grafiker om design og layout.
Distributionen af Cd’erne står man til selv for. De kan bruges til PR, gaver eller sælges ved koncertarrangementer m.m..


Ønskes ”udgivelse” i mindre omfang kan jeg give et fast billigt tilbud på optagelse, editering og kopiering på Cd-medie.


2. Demo-optagelser

Demo-optagelser afviger fra Cd-udgivelsen ved mindre spilletid (15-30 min.) samt at lydoptagelsen klares på 1 optage-session med efterfølgende editering. Kopier fremstilles i små oplag efter ønske. Design og layout kan man evt. selv stå for eller udforme i samarbejde med mig.


3. Koncertoptagelser / dokumentationsoptagelser
Jeg har mere end 25 års erfaring med optagelser af koncerter. Mit lydudstyr er specielt designet til mobilt brug. Kopier af optagelsen kan leveres i alle oplag efter ønske. Design og layout kan man evt. selv stå for eller udforme i samarbejde med mig. Jeg har en fordelagtig aftale med NCB om kopiering af koncertoptagelser.